pondělí 19. března 2012

Cibule a med při nachlazení


Jedna z příčin nachlazení může souviset s tzv. přehleněním organismu, které je dáno konzumací nevhodných potravin. Při léčbě nachlazení se pak uplatňuje i změna jídelníčku a konzumace potravin, které naopak pomáhají tělu hlenů se zbavit.
Proto se při nachlazení užívá léčebná kůra ve formě konzumace cibule smíchané s medem, tzv. cibulový med. Ta pomáhá hleny usazené v dýchacích cestách rozpustit. 
Med zmírňuje štiplavou chuť cibule, která nemusí být každému příjemná a zároveň dodává organismu množství potřebných vitamínů.

Jak směs cibule a medu připravit?
Nakrájejte cibuli na drobné kousky a smíchejte s medem. Směs nechte několik hodin uležet a následně konzumujte. Cibule vypustí své extrakty do medu, ale med si zachová svou sladkou chuť, takže směs bez problémů mohou konzumovat i děti. Přesto chuť cibulového medu nemusí být pro každého snesitelná. Při kašli a nachlazení však představuje jeden z nejúspěšnějších babských receptů.
Stačí užívat lžíci medové šťávy třikrát denně.
Med s extraktem cibule se dá při nachlazení užívat i ke slazení čaje.

Vyzkoušeli jste? Funguje? Jak vám chutná?
K dispozici jsou vám komentáře níže...

1 komentář:

  1. Právě jsem si udělala cibuli s medem, pamatuju si to z dětství, vždycky mě to ze dne na den zbavilo lechtavého dusivého kašle. Už jako dítěti mi to chutnalo, ale někomu ta cibulová chuť vadí. Já na tenhle sirup nedám dopustit! U nás se používat i cibulový obklad na hrudník, s fenyklem tuším,uvolňovalo to krásně dýchací cesty.

    OdpovědětVymazat