Jedna z příčin nachlazení může
souviset s tzv. přehleněním organismu, které je dáno konzumací
nevhodných potravin. Při léčbě nachlazení se pak uplatňuje i
změna jídelníčku a konzumace potravin, které naopak pomáhají
tělu hlenů se zbavit.
Proto se při nachlazení užívá
léčebná kůra ve formě konzumace cibule smíchané s medem, tzv. cibulový med. Ta
pomáhá hleny usazené v dýchacích cestách rozpustit.
Med
zmírňuje štiplavou chuť cibule, která nemusí být každému
příjemná a zároveň dodává organismu množství potřebných
vitamínů.
Jak směs cibule a medu připravit?
Nakrájejte cibuli na drobné kousky a
smíchejte s medem. Směs nechte několik hodin uležet a následně
konzumujte. Cibule vypustí své extrakty do medu, ale med si zachová
svou sladkou chuť, takže směs bez problémů mohou konzumovat i
děti. Přesto chuť cibulového medu nemusí být pro každého
snesitelná. Při kašli a nachlazení však představuje jeden z
nejúspěšnějších babských receptů.
Stačí užívat lžíci medové šťávy
třikrát denně.
Med s extraktem cibule se dá při
nachlazení užívat i ke slazení čaje.
Vyzkoušeli jste? Funguje? Jak vám
chutná?
K dispozici jsou vám komentáře
níže...
Právě jsem si udělala cibuli s medem, pamatuju si to z dětství, vždycky mě to ze dne na den zbavilo lechtavého dusivého kašle. Už jako dítěti mi to chutnalo, ale někomu ta cibulová chuť vadí. Já na tenhle sirup nedám dopustit! U nás se používat i cibulový obklad na hrudník, s fenyklem tuším,uvolňovalo to krásně dýchací cesty.
OdpovědětVymazat